Fiets4daagse

De Twentse Fietsvierdaagse vanuit Almelo, één van de oudste fietsvierdaagse in Nederland zorgt jaarlijks voor veel fietsplezier waarmee ruim duizend deelnemers uit alle delen van Nederland en uit het buitenland kennis maken met de pracht aan natuur en cultuur in de regio Twente. In 2017 alweer voor de 68ste keer.
Er zijn diverse afstanden om te fietsen: 25/30, 45 en 65 kilometer.
Iedere dag kan opnieuw een keuze worden gemaakt welke afstand gefietst gaat worden, ook is het mogelijk om per dag deel te nemen.

Kinderroute

Voor de jonge fietsers of de kinderen die bij vader, moeder, opa of oma achterop de fiets zitten, is weer een speciale kinderroute aanwezig met onderweg diverse kinderattracties. Het is toch erg leuk om als ouder, opa of oma met de (klein) kinderen een afwisselende route van 25 kilometer te rijden. Onderweg zijn er stopplekken waar allerlei leuke kinderactiviteiten plaatsvinden.
De jonge deelnemer krijgt een boekje, waarmee men aan al deze activiteiten gratis kan meedoen. Aan de finish is er op de laatste dag een feestelijk onthaal waarbij een herinneringsmedaille wordt uitgereikt.
De Kinderroute wordt zodanig samengesteld, dat deze ook goed toegankelijk is voor de deelnemers met een
aangepaste rijwiel (de Scootroute). Er is een grote groep mensen, die gebruik maakt van een aangepaste fiets of een scootmobiel. Van driewielfietsen tot rolstoelfietsen en van tandems en duofietsen tot comfortfietsen met lage instap.

De Kinder-/Scootroutes van ongeveer 25/30 kilometer zijn goed begaanbaar voor deze aangepaste rijwielen. Er is één verschil, de Scootroute start dagelijks om 10.30 uur, dat is anderhalf uur later dan de grote groep fietsers. Op deze wijze kan men rustig fietsen op fietspaden en wegen, die niet overvol zijn vanwege grote groepen fietsers.

Onze Sponsoren

Dit evenement is mede mogelijk gemaakt door onderstaande sponsoren. Wij willen iedereen die ons sponsort hartelijk bedanken! Zonder jullie gulle giften voor dit evenement, hadden wij dit nooit tot een success kunnen maken!
Zou u ons ook willen steunen? en met uw logo hier ook zichtbaar zijn? Neem dan contact met ons op.