• Fiets4daagse 2018
  • Fiets 4-daagse Fiets 4-daagse
  • Koningsdag Koningsdag
  • Almelo op 't Rabat Almelo op 't Rabat
  • Sinterklaas Sinterklaas
  • Kinder rommelmarkt Kinder rommelmarkt

Fiets4daagse 2018

Twentse Fietsvierdaagse 14- tot en met 17 augustus 2018

De Twentse Fietsvierdaagse vanuit Almelo is een traditie van vier dagen fietsen in de mooie natuur van Oost Nederland. Twente is een streek met veel fietspaden en prachtige landwegen door koren- en maïsvelden, langs “de Doorbraak” die door deze regio slingert, langs molens en kastelen, langs musea, wijngaarden en oude
historische gebouwen.
Voor de kinderen zijn er stopplekken met volop speelgelegenheden. Fietsen door Twente is vier dagen genieten van natuur en cultuur voor jong en oud.

De Twentse Fietsvierdaagse vanuit Almelo, één van de oudste fietsvierdaagse in Nederland zorgt jaarlijks voor veel fietsplezier waarmee ruim duizend deelnemers uit alle delen van Nederland en uit het buitenland kennis maken met de pracht aan natuur en cultuur in de regio Twente. In 2017 alweer voor de 68ste keer.
Er zijn diverse afstanden om te fietsen: 25/30, 45 en 65 kilometer.
Iedere dag kan opnieuw een keuze worden gemaakt welke afstand gefietst gaat worden, ook is het mogelijk om per dag deel te nemen.

Kinderroute
Voor de jonge fietsers of de kinderen die bij vader, moeder, opa of oma achterop de fiets zitten, is weer een speciale kinderroute aanwezig met onderweg diverse kinderattracties. Het is toch erg leuk om als ouder, opa of oma met de (klein) kinderen een afwisselende route van 25 kilometer te rijden. Onderweg zijn er stopplekken waar allerlei leuke kinderactiviteiten plaatsvinden.
De jonge deelnemer krijgt een boekje, waarmee men aan al deze activiteiten gratis kan meedoen. Aan de finish is er op de laatste dag een feestelijk onthaal waarbij een herinneringsmedaille wordt uitgereikt.
De Kinderroute wordt zodanig samengesteld, dat deze ook goed toegankelijk is voor de deelnemers met een
aangepaste rijwiel (de Scootroute). Er is een grote groep mensen, die gebruik maakt van een aangepaste fiets of een scootmobiel. Van driewielfietsen tot rolstoelfietsen en van tandems en duofietsen tot comfortfietsen met lage instap.

De Kinder-/Scootroutes van ongeveer 25/30 kilometer zijn goed begaanbaar voor deze aangepaste rijwielen. Er is één verschil, de Scootroute start dagelijks om 10.30 uur, dat is anderhalf uur later dan de grote groep fietsers. Op deze wijze kan men rustig fietsen op fietspaden en wegen, die niet overvol zijn vanwege grote groepen fietsers.

Verbinding naar het centrum van Almelo
Evenals in 2017 zal de organisatie haar evenement meer verbinden met de binnenstad van Almelo.
Dagelijks zal een deel van de route door het centrum van Almelo lopen. Op deze wijze kunnen deelnemers uit heel Nederland kennismaken met de historische gebouwen in de binnenstad. Tevens kan men afstappen om een terrasje te pakken of inkopen te doen. We streven ernaar om dagelijks een stempelpost in het centrum te situeren, waardoor de deelnemers met de route door (een deel van) het centrum wordt geleid.
Stichting Almelo Events wil op donderdagavond 16 augustus 2018 in samenwerking met de horeca voor deelnemers aan de Twentse Fietsvierdaagse (en bezoekers) een feestprogramma organiseren met muziek en andere activiteiten. Deze activiteit krijgt de aanduiding: Zadelpijnparty

Tijdens de fietstochten zijn er dagelijks leuke activiteiten en verrassingen onderweg van de plaatselijke ondernemers. Traditioneel is de dagelijkse koekpost met heerlijke koek van Bolletje.

 Fiets4daagse

 

 Sponsoren:

 
 

 

 

Twitter