Winters Almelo

Winters Almelo

Winters Almelo op het kerstplein “De Koornmarkt” en in het centrum van Almelo.
Zaterdag 15 december en zondag 16 december van 12.00 tot 17.00 uur
Zaterdag 22 december Kerstkorenfestival van 13.00 uur tot 16.30 uur

Drie dagen volop kerstsfeer in de binnenstad van Almelo. Gezellig de kerstinkopen doen en genieten van het kerstprogramma op het kerstplein ”De Koornmarkt” in hartje Almelo. Naast Winters Almelo is er ook het Kerstprogramma in Grotestrat Zuid, Bethlehem Boulevard.en op 16 december de traditionele Kerstmarkt vanuit de Doelenstraat in rondje Noord.
We hebben dit jaar een zeer aantrekkelijk kerstprogramma samengesteld, waarin van alles te beleven valt voor jong en oud.

Kerstplein “De Koornmarkt” kenmerkt zich door een reusachtige verlichte kerstboom, waaronder een podium met livemuziek. We willen het plein een winters aanzien geven door kunstsneeuw op het plein te spuiten. Wie weet doet de natuur haar werk en tovert deze met werkelijke sneeuw het plein om in een winterplaatje.

Op beide dagen 15- en 16 december kunt u als bezoeker leuke foto’s maken, onder de kerstboom, met de figuren uit de Kerstparade of in de Kerstdraaimolen.
Het Kerstplein wordt verder aangekleed met tien gezellige kersthuisjes. In deze kersthuisjes kan men allerlei artikelen kopen voor de kerstperiode. “Wilhelmus” zorgt voor Curry- en Bratwurst, Apfelstrudel,en Reibekuchen, als ook voor de glühwein of warme chocolade.

Er zijn diverse mogelijkheden voor de kinderen om lekker te knutselen.
CSG Noordik vraagt aandacht voor haar projecten in het buitenland en verkoopt daarnaast arretjescake
De Eethoek verkoopt lekkere erwtensoep en Confetti-events vult twee huisjes met poffertjes en de appel/snoepkraam.
Ook kan men er kerstmutsen kopen en kan men in het huisje van Almelo Events een wenskerstbal invullen en vervolgens in de grote kerstboom hangen. Kerstpakketten van Schierwöske kunt u er ook vinden. op het kerstplein “De Koornmarkt” en in het centrum van Almelo.

Zaterdag 15 december en zondag 16 december van 12.00 tot 17.00 uur

Zaterdag 22 december Kerstkorenfestival van 13.00 uur tot 16.30 uur

Hoogtepunt is ook dit jaar de grote Kerstparade. Een lange optocht met de Kerstman, de kerstvrouwtjes, diverse personages uit de verschillende
Disneyverhalen. Zo zal Assepoester in haar eigen koest meerijden, Belle en het Beest, Mickey en Minie Mouse, Goofy, Donald Duck , Aladin, Winie de Poeh en Tijgertje, de zeemeermin, Alice uit Wonderland, Sneeuwwitje, Robin Hood en Doornroosje. De hele stoet bestaat uit drie koetsen. Zo’n 55 personageszullen meelopen in deze Kerstparade.

Onze Sponsoren

Dit evenement is mede mogelijk gemaakt door onderstaande sponsoren. Wij willen iedereen die ons sponsort hartelijk bedanken! Zonder jullie gulle giften voor dit evenement, hadden wij dit nooit tot een success kunnen maken!
Zou u ons ook willen steunen? en met uw logo hier ook zichtbaar zijn? Neem dan contact met ons op.