Almelo op 't Rabat

 

 

 

Sensationeel zijn de vijf personen van de koorddansgroep Lyapunov uit België. Zij zullen boven de Koornmarkt hun kunsten op het koord tonen – vanaf het Wetshuys, naar het pand boven De Linde.

 

Clap Clap Circo – Uruguay/Argentinië – (Nederlandse première) Een typisch straattheater-act met ongelooflijke circusvaardigheden in traditionele stijl. Irene Carrier uit Uruguay is een sensationele hoelahoep artiest, die samen met de Argentijn Joaquin Caride een explosief koppel vormt, dat absurde komedie- en circusvaardigheden combineert. Hun professionaliteit, hun bijzondere esthetiek, de krachtige persoonlijkheid van beide personages, de grote betrokkenheid bij het publiek en het duizelingwekkende ritme van hun acts maken dit tot een dat unieke voorstelling in hun soort. Een zeer veelzijdige show, met een sterke lichaamstaal die het universeel maakt. Geschikt voor alle leeftijden.

 

 

 Théatre Magnétic – België – een poppentheater over drie kleine varkentjes, die hun huizen bouwen in de buurt van een bos. In het bos woont echter ook een wolf. Deze drie biggetjes zijn echter heel slim en dat blijkt wel uit het verhaal, dat verteld wordt..

 

Lorenzo Gianmario Galli – Italië - Hij komt met zijn Galiro’s show POOM-CHA . Het is een One-Man-Band Performance, wat betekent dat er maar één persoon live speelt en zingt als een volledige band. He tis een interactief programma, waarin het publiek een eigen instrument kan krijgen en deel gaan uitmaken van de band.
POOM-CHA is grappig, vermakelijk, grillig, spiritueel, cool, zonderling, ontketend, vol kleuren, charmant, bijzonder, oneerbiedig, origineel ... en nog veel meer.

 

 

Uparte – Spanje – (Nederlandse première) Een geweldige circusvoorstelling van zes acrobaten. Alles past is een fris, visueel werk, waarbij de zes componenten de toeschouwer zullen infecteren met de vreugde van hun muziek en meer intense emoties door te springen schouders, vluchten en menselijke torens, die de meer persoonlijke en leuke kant van acrobatiek tonen. Een voorbeeld van overwinnen en vertrouwen, vol enthousiasme en met een groot vermogen om het te infecteren. Alle tonen van een hectisch, fris en medeplichtig ritme, in een eenvoudige ruimte die het publiek zal laten genieten van de show.

 

 

Artic – Nederland - staat op de zaterdagmarkt met een bijzondere constructie. De Canta luxe is het oude alom bekende 45km/u wagentje dat ook op het fietspad mag rijden. Voor deze installatie nemen 2 deelnemers per keer plaats in de Canta XL, de gordels gaan om en de tomtom wordt geactiveerd. Uit de tomtom klinkt de audio: ‘probeer om te draaien’. Zodra deelnemers het stuur naar rechts draaien begint de Canta XL met kermisgeluid op de achtergrond te kantelen en om zijn as te draaien. Op deze manier komen deelnemers in de Canta als een kip aan het spit ondersteboven te hangen.

 

 

Compagnie Mobilette – Nederland – Durven we te leven zonder fietshelm? Met ongewassen handen, geschaafde knieën en zo nu en dan een goede ontploffing? SAFE is een voorstelling over het nemen van risico’s: wie wil fietsen, moet durven vallen. En wie de kersen wil, moet in bomen klimmen. SAFE is gemaakt en wordt gespeeld door Merel Voorsluis en wordt best omschreven als een mini spektakeltheater solo.. 

Compagnie Mobil – Nederland - Sulky M1 is een hilarische spectaculaire straattheater voorstelling over eenzaamheid, die hartverwarmend is en niet alleen omdat gespeeld wordt met vuur

Een internationaal gezelschap, dat de bezoekers in het centrum zal vermaken met zo’n meer dan twintig verrassende voorstellingen/acts.
Dus let op: zaterdag tussen 12.00 en 17.00 uur loopt u het risico op ’t rabat te geraken.
Laat u verrassen in het centrum van Almelo en op de weekmarkt.

 

Grant Goldie – Noord Ierland - (Nederlandse première) Deze man creëert een happening van interactieve participatie, acute absurditeit en betoverende manipulatie. Een woordeloze uitvoering van charmante virtuositeit en hoge vaardigheid. Niet alleen een jongleershow, meer een projectielaanval op zwaartekracht.

 

De magie van techniek.
Hier vind u bijzondere en originele mobiele acts en installaties, die verbazing vrolijkheid en verwondering oproepen. Ze zijn geschikt voor alle leeftijden, en komen uit een wereld waar roest nooit rust en afval niet bestaat. 
Bij de acts van Twannie draait het allemaal om de magie, de magie van techniek. Vreemde machines en rare apparaten, knarsend en piepend en mooi om te zien. Kijken of meedoen, het kan allemaal!

Uit in Almelo op zondag 09 september

 

Op zondag 09 september vond tussen 13.00 en 17.00 uur ‘Uit in Almelo’ plaats met een liveprogramma op de Koornmarkt .
De Wak (week van de amateurkunst) en “Uit in Almelo” trekken gezamenlijk op om de amateurkunst in Almelo voor het voetlicht te brengen.

Het totale “Uit in Almelo”/WAK-programma zag er als volgt uit:

⦁ Een dansplein ter hoogte van de fontein in de Grotestraat. Tussen 13.00 en 17.00 uur kan men danspresentaties volgen vanuit Love to Move en InnerAll. Op dat plein zal ook een optreden van de Almelonia’s plaatsvinden

⦁ WAKpodium op het Marktplein bij Nielz: op dit podium zullen muzikale presentaties plaatsvinden van amateurgroepen uit Almelo. Kaliber Kunstenschool komt met de Kaliber Talentenklas, de Kaliber Popband (Bleach Band) Lianne Voortman. Dans- kunst- en muziektheater InnerAll verzorgt hier ook enkele optredens. Verder verzorgt Salsaband Chalina voor tropische zang en dans.

⦁ Ter hoogte van vml winkel van Joldersma:
Hier treedt de Straattheaterartiest Grant Goldie op met zijn bijzondere show “That Man” . Daarnaast presenteert De Stadstheatergroep zich hier voor het eerst. Een nieuw initiatief van het Theaterhotel onder de bezielende leiding van Baukje Schoof. Tenslotte zijn hier nog optredens van Jan Weideman,en Yento Lin evenals van Vienna Dirksen met ukellele.

⦁ Programma Koornmarkt: Hier treedt in het kader van het Straattheaterprogramma een bijzondere groep van een twintigtal muzikanten, clowns en spelers uit Brabant op onder de naam “Notoire Fanfare”
Terwijl het publiek getuige denkt te zijn van een spetterend concert vol oeroude deunen en opzwepende klanken, blijkt zich tegelijkertijd een subtiele theater-voorstelling op muziek te ontspinnen, waarin een ode wordt gebracht aan La Mama en de slagwerkers tikken krijgen voordat de verliefde solisten elkaar in de armen sluiten. Tegen de tijd dat het publiek weer met beide benen op de grond is gekomen, blijkt dat de ‘Notoire Fanfare’ is verdwenen zoals ze is gekomen, en dat alleen de herinnering blijft. En het heimwee naar de zojuist beleefde bijna tastbare illusie.
Verder kan men genieten van twee optredens van Shantykoor “De Oostvaarders” en van Muziektheater Servus, beiden uit Almelo.
⦁ Naast deze muzikale en dansprestaties vindt u in het gehele centrum kramen van beeldende kunstenaars, zoals de Peinturisten, Galerie Het Baken, de Klodderstee en Twents Palet.
⦁ Evenals voorgaande jaren zal er een voorleesstand zijn van de Openbare Bibliotheek Almelo op de Wubbo Ockelsbank in de Grotestraat-Zuid.

Stempelkaart
Nieuw is de stempelkaart, die de bezoekers aan Uit in Almelo/Week van de amateurkunst, kunnen meenemen van de informatiekramen van de verschillende deelnemers aan de Culturele informatiemarkt en bij de vier podia.. Wanneer men her en der stempels verzamelt kan men in aanmerking komen voor prijzen, die door de verschillende deelnemers beschikbaar zijn gesteld.

Stichting Almelo Events zorgt met dit uitgebreide programma voor een weekend met veel reuring in de stad en met een grote diversiteit aan kunst. Verwonderen en bewonderen onder het motto: in Almelo is altijd wat te doen!

 

Onze Sponsoren

Dit evenement is mede mogelijk gemaakt door onderstaande sponsoren. Wij willen iedereen die ons sponsort hartelijk bedanken! Zonder jullie gulle giften voor dit evenement, hadden wij dit nooit tot een success kunnen maken!
Zou u ons ook willen steunen? en met uw logo hier ook zichtbaar zijn? Neem dan contact met ons op.