Fiets4daagse

 Van dinsdag 06 augustus tot en met vrijdag 09 augustus 2019

Klik hier voor de folder.

Klik hier voor de folder in het duits.

                

 

De Twentse Fietsvierdaagse vanuit Almelo viert in 2019 een jubileum; dit sportieve evenement vindt namelijk voor de 70e keer plaats. Daarmee zijn we één van de oudste fietsevenementen van Nederland. 
Het is dus dit jaar een jubileumeditie met veel verrassingen. Onderweg bij de diverse stempelposten, bij Preston Palace, waar dagelijks de start en de finish plaats vindt en er zijn ook leuke verrassingen, die wij de deelnemers als geschenk meegeven. 
We zullen in “de Boekerie” een terugblik geven op die 70 jaren door het tentoonstellen van kenmerkende vierdaagse-voorwerpen uit de afgelopen periode. 
Voor de kleine kinderen tot 6 jaar is er een extra verrassing: in dit jubileumjaar mogen ze gratis deelnemen aan deze fietsvierdaagse.

Vier dagen fietsen in de mooie natuur van Twente is een belevenis voor alle leeftijden. Jong en oud of met het hele gezin. Er is dagelijks voor iedereen het nodige te zien en te beleven. 
Twente is een streek met veel fietspaden en prachtige landwegen door koren- en maïsvelden, langs “de Doorbraak” die door deze regio slingert, langs molens en kastelen, langs musea, wijngaarden en oude historische gebouwen.

 

 

Daarnaast is het is leuk om kennis te maken met het centrum van Almelo, waar de laatste jaren veel vernieuwingen hebben plaatsgevonden. We zullen dan ook regelmatig met onze routes het centrum van Almelo doorkruisen. Stap gerust even af om gezellig te winkelen of om de verschillende historische panden in de binnenstad van Almelo te bekijken. (Grote Kerk, Wevershuisje, Doopsgezinde kerk, Huize Almelo, het Stadsmuseum of het Bolletjemuseum) Het water wordt doorgetrokken naar de binnenstad van Almelo en dat is zichtbaar vanaf het Marktplein, waar deze zomer een havenkom wordt aangelegd.
Op de donderdagmorgen is er de wekelijkse markt rondom het vernieuwde Marktplein.

 

Kinderroute

Kinderroute/Scootmobielroute

Voor de jonge fietsers of de kinderen die bij vader, moeder, opa of oma achterop de fiets zitten, is weer een speciale kinderroute uitgezet met onderweg diverse kinderattracties. Het is toch leuk om als ouder, opa of oma met je (klein) kinderen een afwisselende route van 25/30 kilometer te rijden. Deze jonge deelnemers krijgen een goodiebag en een boekje, waarmee ze gedurende de vier fietsdagen aan al deze activiteiten gratis kunnen meedoen. Met de opdrachten uit het boekje kunnen ze weer leuke prijzen winnen. Als je alle vier dagen meedoet, dan is er voor jou aan de finish een feestelijk onthaal waarbij je een herinneringsmedaille krijgt uitgereikt.
Voor de kleintjes is er op donderdagmiddag 7 augustus van 15.00 tot 17.00 uur in “de Boekerie” een kinderparty met muziek en leuke kinderactiviteiten.

De routes van de kinderroute zijn zodanig uitgezet, dat ze ook geschikt zijn voor de deelnemers met lichamelijke beperkingen of problemen met het evenwicht. Er is een grote groep mensen, die gebruik maakt van een aangepaste fiets of een scootmobiel.

De dagelijkse start- en finishplaats is voor alle deelnemers hetzelfde. Er is één verschil, de Scootmobielroute start dagelijks om 10.30 uur, dat is anderhalf uur later dan de grote groep fietsers. Op deze wijze kan men rustig fietsen op fietspaden en wegen, die niet overvol zijn vanwege grote groepen fietsers.

Voorzieningen
* De deelnemers aan de Twentse Fietsvierdaagse kunnen gratis parkeren op het parkeerterrein bij Preston Palace
* ’s Avonds kan men de fietsen gratis stallen in een ruimte bij Preston Palace. De stalling is voor eigen risico en vol is vol. Er zijn ook mogelijkheden om de E-bike op te laden.
* U kunt bij Preston Palace eventueel ook een fiets of een E-bike (Stella) huren voor één of meerdere dagen. Het is wenselijk om vooraf een reservering te doen bij Preston Palace.

Zadelpijnparty

Zadelpijnparty

Op de donderdagavond 08 augustus willen we voor alle deelnemers een gezellig jubileumfeest organiseren. We noemen deze feestelijke ontmoeting “de Zadelpijnparty”. Lekker bijkomen van drie dagen fietsen, dus laat u verrassen en kom gezellig op deze feestavond om met elkaar te genieten van het horeca-aanbod en van de muziek. De zadelpijnparty duurt van 19.00 tot 22.00 uur.

Vooraf wel even aanmelden bij de organisatiemedewerkers in “de Boekerie” van Preston Palace. Aanmelden kan tot en met woensdag 07 augustus 17.30 uur.

De kosten voor deze avond zijn €. 20,00 (warm, koud en dessertbuffet en drankjes inbegrepen).

U mag zich ook voor deze avond aanmelden gelijktijdig met uw schriftelijke inschrijving voor de Twentse Fietsvierdaagse via onze website. In alle gevallen dient u bij de aanmelding het bedrag voor deze party direct over te maken, dan wel te betalen bij aanmelding in “de Boekerie” .

Onze Sponsoren

Dit evenement is mede mogelijk gemaakt door onderstaande sponsoren. Wij willen iedereen die ons sponsort hartelijk bedanken! Zonder jullie gulle giften voor dit evenement, hadden wij dit nooit tot een success kunnen maken!
Zou u ons ook willen steunen? en met uw logo hier ook zichtbaar zijn? Neem dan contact met ons op.